Pakai ‘Jubah’ Nampak Sopan ... Tapi Sayangnya Nampak Aset

Pakai ‘Jubah’ Nampak Sopan.. Tapi Sayangnya Ada Sesuatu Yang Tak Kena.

Sekadar nak beri peringatan kepada semua wanita terutama yang suka pakai pakaian yang menjolok mata…

Bukan semua wanita begini namun tidak salahnya kita menegur mereka.

Contohnya seperti gambar dibawah ni… Pakai gaun terlalu nipis sehingga menampakkan aset yang gebu. Pakai ‘jubah’ ,nampak sopan.. tapi sayangnya tidak pandai memilih jenis kain jubah tersebut..
Yala, bukan apa. Risau pula nanti menjadi modal orang lain melepaskan nafsu. Siapa juga yang menyesal nanti? Orang kata bukan nak memalukan tapi sebagai atau sekadar nasihat dan pengajaran. Mesti ada juga yang cakap, Kalau orang tak kuat iman, nampak buah nangka pun bernafsu."

“Adeh. Bukan macam tu, kalau benda yang kita boleh elakkan, cuba la jauhkan. Macam juga kalau rumah kita, ” Kalau  orang kuat iman, dia takkan curi masuk rumah ”  Jadi, takkan nak biar kan pintu tak kunci?

Mungkin pemakai tak perasaan kan ketika membeli jubah tersebut. Lain kali periksa la baju-baju sebelum membeli. Nanti orang gambar dan di upload gambar dengan tags atau hastag yang bukan-bukan. Sebagai contoh : gambar seksi melayu, baju nampak aset, gambar seksi, pakai tudung tapi nampak buah,  pakai tudung tapi telanjang. gambar awek tudung seksi.

Contoh sahaja ok?

Hah nampak tu, bertudungtapi nampak aset, nampak aurat segala
Jangan la pula kita memaki dan mencemuh mereka. Biasa orang cakap, ” bila kasi nasihat bukan diorang dengar.” Yang engko maki-maki pun dibelakang, di Facebook la, dikomen, korang ingat diorang dengar? tambah dosa saja.
0 Komentar untuk "Pakai ‘Jubah’ Nampak Sopan ... Tapi Sayangnya Nampak Aset"

loading...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2014 Baca Je - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info