Video Memalukan : Ahmad Bashah Menteri Besar Kedah Baru kena ‘boo’ di stadium


Kata orang, buat baik dibalas baik, perbuatan jahat akan dibalas dengan jahat. Mungkin itu yang terjadi pada Dato Seri Ahmad Bashah semalam. Setelah beliau menjawat jawatan sebagai MB Kedah dan ini kali pertama beliau pergi ke Stadium, dan beliau di BOO lebih 17 ribu penyokong Kedah di Stadium Darulaman.

Sambutan peminat dan penyokong bola diantara MB lama Dato Seri Hj Mukhriz Mahathir dengan MB rampasan kuasa Ahmad Bashah, amatlah berbeza. Jika dulu MB lama (MB Kedah yang sah) disambut dengan sorak dan tepukan, MB baru (MB rampasan kuasa) diboo oleh penyokong Kedah di Stadium.

Bukan sekali atau dua kali, tapi setiap kali nama Ahmad Bashah disebut. penyokong Kedah akan menghadiahkan BOOO. Paling teruk pada minit ke 2.13 hingga 2.31, boleh lihat pada video dibawah.

PETALING JAYA: Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah ‘diboo’ peminat-peminat bola sepak ketika perlawanan Liga Super antara pasukan Kedah menentang Kelantan di Stadium Darulaman, malam tadi.
Rakaman video yang dimuatnaik di mukhrizmahathirfc.com menunjukkan Ahmad Bashah diboo peminat boleh sepak dipercayai penyokong Datuk Seri Mukhriz Mahathir sebelum perlawanan bermula.
Teriakan dan jeritan ‘boo’ oleh peminat bola sepak jelas kedengaran pada minit 2.13 hingga 2.31 dalam rakaman itu.Ini adalah kali pertama Ahmad Bashah hadir menyaksikan perlawanan bola sepak selepas mengangkat sumpah sebagai Menteri Besar pada 4 Februari lalu.
Menerusi satu lagi rakaman video menunjukkan Ahmad Bashah diboo ketika berada dalam kereta untuk pulang selepas perlawanan selesai.
Kira-kira 17,000 peminat bola sepak kedua-dua pasukan hadir menyaksikan perlawanan itu yang berkesudahan Kedah menewaskan Kelantan 2-1.
0 Komentar untuk "Video Memalukan : Ahmad Bashah Menteri Besar Kedah Baru kena ‘boo’ di stadium"

loading...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2014 Baca Je - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info